Arròs caldós amb fesols, cards i naps
Ingredients:
Per a 4 persones:
- 200 g de fesols blancs posats a remulla el dia anterior.
- 400 g de sofraja de porc.
- 1 mà de porc.
- 100 g de cansalada sense salar.
- 4 botifarres de ceba.
- 1 blanc
- 4 naps xicotets
- 350 g d’arròs
- Safrà i sal.
Preparació:
- Col•locar els fesols en una olla al foc ambuns 3 litres d’aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.
- Si se fa en olla exprés es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular almenys hora i mitja. Traure la carn del caldo. Deixar-la refredar un poc abans de tallar-la a trossos perquè no es desfaça.
- Quan no queden en l’olla més que els fesols i els naps amb el caldo, s’afegeix el safrà i l’arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minuts. A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per a evitar que es desfacen.
- És important recordar que aquest és un plat fort, típic d’hivern i que ha de quedar caldós, per la qual cosa convé abans de tirar l’arròs observar com anem de caldo i si fóra necessari afegir un poc d’aigua calenta, abans d’incorporar-lo.